Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2023 20:46 - Коалиция Левицата си поставя за цел обединение на лявото
Автор: levicata Категория: Политика   
Прочетен: 104 Коментари: 1 Гласове:
0



Левицата има три основни приоритета – без инфлация и спекула, без картели и без война. Това каза Мая Манолова в интервю за предаването на БТВ „Тази сутрин“, 27.03.2023 г.

Първия законопроект, който ще внесе формацията, е за таван на надценките на основните хранителни продукти. Таванът ще е за 10 продукта и ще е 5%.

„Левицата“ ще предложи и таван на банковите такси. „Докато хората изнемогваха, в секторите, в които има картелни споразумения, такъв е и банковия, реализираха печалби над 50%. Това не им попречи да си вдигнат таксите“, обясни Манолова.

Коалицията ще настоява и за отнемане на свръхпечалбите в секторите, в които има картелни споразумения.

Левицата ще подкрепи подкрепят въвеждането на данък свръхпечалба, но само за секторите, където има картели, а не за дребния бизнес, като кварталните магазини.

“Коалицията ще работи и за обединение на лявото защото силно ляво може да има само чрез обединение на всички леви сили”, завърши Манолова.






Гласувай:
0



1. avrilbo - Модерно
28.03.2023 15:06
Може ли ММ да ни обясни без опростачване на дискусията с типичен авторитарно тоталитарен диктаторски маниер ДЖЕНДЪР ДРЕСИРОВКАТА на подхора . Хората не ги дресират все пак нали хер Левицата ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: levicata
Категория: Политика
Прочетен: 34237
Постинги: 16
Коментари: 6
Гласове: 6
Архив