Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2023 07:53 - Планът за убийството на БСП се провали (този път)
Автор: levicata Категория: Политика   
Прочетен: 2615 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 05.04.2023 11:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

„През цялото време се внушаваше, че БСП е приключила като партия, планът за убийството на БСП този път се провали“. Това каза лидерът на партията Корнелия Нинова на първия брифинг след предсрочните парламентарни избори на 2 април.

В 49-ия парламент БСП ще са пета политическа формация в парламента с резултат 8,94%.

По думите на Нинова партия „Левицата“ е била поредната „гъба двойник“, създадена да пречи на БСП.

Планирано, организирано, подплатено с много финанси – стотици хиляди левове – вече официално е публикувано. С подкрепата на служебния кабинет. На много места областни управители, назначени от президента Радев, работеха за „Левицата“. БСП успя да съхрани досегашния си резултат, а „Левицата“ е под черта (формацията получи 2,4%)“, подчерта тя.

image

Коментар от автора на блога за Левицата!

Корнелия Нинова прави умишлено или неволно непростима и невъзвратима политическа грешка. По нейните думи незадоволителното представяне на БСП на изборите се дължи единствено на злостни усилия на външни фактори.

Другарко Нинова, продължавай да мислиш така и следващият път убийството на БСП наистина ще бъде успешно.

Защото това не бе убийство, а самоубийство и причината не са злонамерени външни фактори, а политиката на самото ръководство на БСП.

Тази политика не само отблъсква и изхвърля от партията членове и видни фигури на БСП, които бяха надежда за политически активните и мислещи хора в България, тя е противна и за огромна и все по-нарастваща част от избирателите, особено предвид естествения и неумолим ход на смяната на поколенията и излизането на политическата цена на нови млади хора, за които мухлясалите идеи и организационен живот на БСП са органично противни и адски досадни.

Като автор на блога искам да благодаря на хилядите читатели, които тези дни посетиха блога и искам да подчертая че за работата си в този блог не съм получил и стотинка.

Както се казва „Работя срещу БСП доброволно, мразя ви безплатно!“. Не познавам и не съм се срещал никога с никого от лидерите на Левицата!, с Президента Радев или с какъвто и да е правителствен служител.

Реших да създам и да пиша в този блог не защото обожавам лидерите на Левицата и не защото не виждам и техни грешки. Напротив, солидарен съм с написаното от партия Българска левица (нямам нищо общо и с тази партия), което може да прочетете тук:

https://www.levicata.org/bg/news/view/182/izbori_02_04_2023_g/

Дори бих го допълнил с мои лични аргументи и камъни хвърлени от мен в градината на Коалиция Левицата!, относно конкретни прояви на конкретни лидери, но няма да го правя.

Не мога да понеса обаче изключително противното лицемерие на БСП в последните години, жадната борба за далавери и желание да се докопат до мръвките на властта. Да, те се пребориха с някои олигарси, но не за да преборят олигархията, а за да заместят чуждите олигарси със свои. Ние днес живеем по направена от тяхната олигархия и спъваща развитието на държавата Конституция и не е случайно, че те избраха и скрито поддържат главния прокурор. Спомняте си поговорката за преплетените свински черва, нали!

Това, което взриви обаче моето търпение бе изключителното двуличие по отношение на войната, която за нещастие днес се води между два братски славянски народа – руският и украинският. България исторически е дала и на двата азбука, тези два народа на свой ред са наши освободители, а днес трябва не да им продаваме не оръжие, без значение на коя страна, а да посредничим за мира.

Евроатлантическите ангажименти на БСП и подкрепата им за нацистите в Украйна (дори и чрез прикрити със смокиново листо договори за сякаш чуждестранни получатели на оръжието, макар всички да знаят къде отиват произведените в Сопот и Казанлък снаряди и патрони) са позор за антифашисткото минало на тази 130 годишна партия, основана от Димитър Благоев и петно, което няма да бъде забравено от идните поколения, нито от нашите освободители.

Включително и от Украйна, която скоро ще бъде свободна от фашизма и трудно ще ни прости за това, че сме помагали за нейното разрушаване.

Моята работа за Левицата! бе израз на лична съпротива срещу описаните горе позорни действия на БСП.

Затова аз много се радвам, че БСП има около 50,000 гласа по-малко на тези избори. Другарко Нинова, продължавайте по същия път, винете външните врагове за всичко, не виждайте гредата в собственото си око и скоро ще се молите да минете изборния праг.

Същевременно се радвам много и за това, че Левицата! не влезе в Народното събрание!

2.4% са добър почетен резултат. Но все още мястото на Левицата! не е в Парламента! Не и докато не изяснят за самите себе си кои са всъщност и за какво се борят. Властта е средство, а не самоцел.

Когато нямаш идеология и цели или декларираш подкрепа за идеи, в които не вярваш, властта става цел сама по себе си. Като при БСП (и БКП). Такава самоцелна власт е развращаваща. Тя разврати не само БКП и БСП, тя разврати и СДС, после ГЕРБ, а днес развращава нови претенденти за властта.

От сърце желая на Левицата! всичко най-добро, но не искам още от същото. Глупаво е и не си струва усилията!

Vernceremos!





Тагове:   БСП,   Украйна,   Русия,   Левицата,   пес,


Гласувай:
1



1. 1997 - Споделям и подкрепям написаното
05.04.2023 11:49
Надявам се др. Нинова сама не работи за "убийството на БСП".
цитирай
2. avrilbo - Да така е
05.04.2023 12:25
БГ избирателите не ги интересува предизборни обещания и партийни програми така , че в вас ми е надеждата и въбоще не смущавайте обяснете ни обстойно д'Жендър и инстанбулската конвекция ! Моля ви и без опростачвания с разни обещания за заслужен американски начин на живот за българите
цитирай
3. valeska - Просто трябва да се върнат в БСП и да ...
05.04.2023 12:47
Просто трябва да се върнат в БСП и да махнат Нинова, щом толкова им пречи. Но аз не разбрах от тяхната предизборна кампания с какво те ще привлекат младите хора, защото това е основната причина за намаляване на подкрепата за БСП - застаряващият им електорат. С говоренето против Нинова успяха да отнемат 2 процента от БСП, а претенциите им бяха за много повече. Много злоба има в техните изказвания и това винаги ще им пречи да спечелят, независимо че , според Татяна Дончева, те са единствените способни да управляват!:)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: levicata
Категория: Политика
Прочетен: 34337
Постинги: 16
Коментари: 6
Гласове: 6
Архив